Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Deze stichting werd in 1993 opgericht op initiatief van het Ministerie van VROM en de VNG, met als doel:
“ het eigen woningbezit op een verantwoorde wijze bevorderen”

NHG is de naam van de garantie die je kunt krijgen, als je een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker.

Voordelen hypotheek met NHG

Het afsluiten van een hypotheek met NHG biedt vele voordelen.
U ontvangt een flinke korting op de hypotheekrente, er zijn faciliteiten bij betalingsproblemen, er is een bescherming tegen een restantschuld.
Door gebruik te maken van NHG heeft u wellicht een kans op het verkrijgen van subsidies en u weet dat verantwoord leent. Lees verder

NHG grens

Als u een hypotheek neemt zijn er altijd kosten die gemaakt dienen te worden, zoals kosten voor een notaris en de betaling van afsluitprovisie/bemiddelingenvergoeding.
Naast de vast kosten betaald u ook een borgtochtprovisie aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Lees verder

Maximale hoogte hypotheek

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG zal, net als bij een hypotheek zonder NHG, uw inkomen voldoende dienen te zijn om de lasten van de hypotheek te kunnen dragen.
Indien uw inkomen voldoende is om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, dan zult u nog wel rekening dienen te houden met de maximale kostengrens, die door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen is vastgesteld. Lees verder

Voorwaarden NHG

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen bepaald de normen en de voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Deze voorwaarden kunnen in de loop der tijd wijzigen. Lees verder

Maximale hoogte hypotheek

Nationale Hypotheek Garantie heeft een officiële website,
waar u naast informatie ook de normen en voorwaarden van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kunt vinden.

Spreek nu een adviseur

Actuele Hypotheekrente

Het hypotheekrente overzicht geeft een goed beeld van de huidige rente standen bij de verschillende geldverstrekkers.

Bereken maximale hypotheek

Bent u benieuwd hoeveel uw maximale hypotheek bedraagt? Bekijk onze rekentool.

Uw maandlast en de hypotheek

Bereken welke hypotheek en woning past bij de door u gewenste netto maandlast.