Hypotheek Oversluiten

Aan een hypotheek oversluiten kunnen hier verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Wij zullen de meest voorkomende situaties bespreken, waarom een hypotheek wordt overgesloten, namelijk:

Verlagen hypotheek lasten

U betaalt voor uw huidige hypotheek een hogere hypotheekrente, dan u kunt krijgen, wanneer u de hypotheek oversluit. Door de lagere hypotheekrente gaan uw maandelijkse hypotheeklasten omlaag.
U zult vaak naast de rente ook een maandelijks bedrag dienen te betalen voor de aflossing van de hypotheek en het afdekken van het risico van overlijden.
Vergelijk daarom goed de bestaande situatie en de nieuwe en houdt goed in de gaten, hoe snel u de kosten van het oversluiten heeft terug verdiend. Lees verder

Hypotheekrente tarieven

Als u bank voor bestaande klanten hogere rente percentages rekent, dan aan nieuwe klanten, dan kan het zinvol zijn om tegen het einde van de rentevaste periode het rente percentage, dat u krijgt aangeboden te vergelijken met andere aanbieders van hypotheken.
Bij grote verschillen kan het zinvol zijn om de hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. Vraag dan ook direct aan de nieuwe aanbieder of zij werken met verschillende tarieven voor bestaande en nieuwe klanten. Lees verder

Kiezen voor langere zekerheid

U hebt een hypotheek lopen met nog een korte rentevaste periode van
zo’n 1 tot 5 jaar.
Het risico, dat de rente bij het eindigen van de rente vaste periode aanzienlijk hoger is dan de huidige rente vind u te groot om te nemen.
Een hogere rente kan ervoor zorgen dat de hypotheek onbetaalbaar voor u wordt. Lees verder

Ontevredenheid huidige hypotheek

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom u ontevreden bent over uw huidige hypotheek. Deze ontevredenheid kan een reden zijn om te besluiten te hypotheek over te sluiten. Lees verder

Spreek nu een adviseur

Actuele Hypotheekrente

Het hypotheekrente overzicht geeft een goed beeld van de huidige rente standen bij de verschillende geldverstrekkers.

Bereken maximale hypotheek

Bent u benieuwd hoeveel uw maximale hypotheek bedraagt? Bekijk onze rekentool.

Uw maandlast en de hypotheek

Bereken welke hypotheek en woning past bij de door u gewenste netto maandlast.